Wienernougat kaka

Posted on Okt 15, 2012

Ingredienser:

Till kakan:

  • 250 gram smör
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 0,5 dl starkt kallt kaffe
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk fiberhusk

 

Till glasyr:

  • 250 gram nougat
  • 150 gram mörk choklad
  • 2 msk smör

 

Till garnering:

  • 30 gram mandelspån

 

Gör så här:

Smält smöret, vispa ihop det med socker, kakao och vaniljsocker. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda sedan ned kaffe, mjölmix och fiberhusk.

Klä en liten långpanna ca 20×30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, i 175 grader i 20 min. Ta ut och låt svalna.

Gör en glasyr: Hacka choklad och nougat grovt, smält smöret. Blanda ned chokladen i smöret och låt det smälta samman. Bred ut glasyren över kall kaka. Strö på mandelflagor, och ställ kakan kallt. Kakan blir extra god om den får stå i kylen över natten, innan den serveras!

 

Recept inskickat av Erica Calissendorff i Gimo

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar