Glutenfria Muffins med marinerad ananas

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

(16 muffins i rimlig storlek inte XXL och inte MINI)

  • Toro muffinsmix (blandas med vatten och 1,5 dl margarin)
  • 1/2 färsk ananas
  • 1/2 vaniljstång
  • Philadelphia färskost 50 gram
  • 1 msk smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft och skalet från 2 citroner
  • Kesam Vanilj
  • Vispgrädde ca 1 dl
  • Strössel

Gör såhär:

Skala och skär upp ananasen i lagom små bitar-grovhacka, skär sen ur vaniljen ur den färska vaniljstången och rör ihop det, låt stå och dra medan du tar fram alla andra ingredienser

För att göra muffinsarna följ anvisningen på förpackningen

Rör i ananasen innan du skedar upp smeten i formarna

Vispa smör och philadelphia med en handvisp

Blanda i florsocker, citronsaft och citronskal från 1 halv citron

Här styrde jag undan lite från orginalreceptet och vispade grädde i en bunke för sig ganska hård och tillsatte i smeten ihop med en rejäl matsked vanilj kesam

Om du inte styr undan som jag får du en hård glasyr som är bredbar men om du väljer att ha i grädden och kesam som jag blir den väldigt lös men precis bredbar i stället för flytande så ha bara i lite åt gången och passa på konsistensen.

Till slut strödde jag över rivet skal från 1,5 citroner och använde lite hjärtströssel på toppenLycka till!

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar