Ugnsgratinerad aubergine i tomatsås med parmesan

Posted on Nov 30, 2012

Ingredienslista (2-3 portioner)
  • 1 aubergine
  • 1 glasburk färdig tomatsås, finns i väldigt många olika smaker och priser
  • 1 bit parmesan (ca 1-2 dl)
  • Färska örter (Oregano)
  • Salt, peppar, olja
  • Fullkornsris

Tillvägagångsätt

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft
  • Koka riset efter förpackningens anvisning
  • Skär auberginen upp i ca 1 cm tjocka skivor och stek dom i olja, salta och peppra
  • Hacka örterna och ha på auberginen, när du ser att dom nästan är genomstekta eller fått en gyllen färg är dom klara
  • Häll lite tomatsås i en ugnsform och lägg auberginen på, ös sen på resten av tomatsåsen och riv parmesan över toppen, ringla över en god olja
  • In i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten är som du önskar

 

Tips!
Jag köpte en basic tomatsås från Barilla utan kryddor, fördelen med det är ju att du kan använda örter du har hemma, och vitök om du gillar det.
Du måste inte ha parmesanost heller, det går säkert lika bra med vilken annan ost som helst, men jag älskar parmesan:)

 

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar