Ugnsbakad sej med betor och röd quinoa

Posted on Jan 27, 2013

Ingredienser 4 personer: Quinoa 2 kopia

4 st sejfilé (ca. 600 g)

1 msk olivolja

1 tsk salt

Quinoasallad:

800 g blandade betor (röd, gul, polka)

2 dl quinoa, röd

1 st rödlök

1 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

0,5 tsk salt

2 krm svartpeppar, nymald

1 dl persilja, hackad

Garnering:

1 st citron, det rivna skalet

 

Skala och skär betorna i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 min.

Sätt ugnen på 150°. Pensla fisken med olja och gnid in den med salt. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 12-15 min.

Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningar på förpackningen.

Skala och skiva löken tunt. Blanda betor, quinoa, lök, olja, vinäger, salt, peppar och persilja.

Lägg upp sallad och fisk på tallrikar och riv över citronskal före servering.

 

Från: alltommat.se

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar