Ugnsbakad forell med smörstekt sparris och kokt potatis

Posted on Okt 30, 2012

Ingredienslista ( 2 vuxna, 1 barn)

  • 7 medelstora potatisar
  • En knippe färsk sparris
  • 400 gram färsk forell/lax eller annan fisk du tycker om (med skinn utan ben)
  • Smör, olja, salt, peppar
  • Rømme/gräddfil/creme fraiche

Tillvägagångsätt

  • Koka potatisen med skal på i ca 20 minuter
  • Lägg fisken i en ugnsform och dryssa över olja, salta och peppra, in i ugnen ca 20 minuter 180-200 grader, (jag använde automatic inställning för fisk på min Miele ugn, så lite osäker på graderna om jag ska vara ärlig)
  • Stek sparrisen i en rejäl klick smör och salta tills dom börjar bli mjuka och böjer sig lätt

Servera med en klick rømme/gräddfil/creme fraiche, lycka till!

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar