Stekpannebröd (mjukt tunnbröd)

Posted on Okt 23, 2012

Ingredienser:

  • 6 dl fil
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 5 tsk bakpulver
  • 1-2 tsk salt
  • 1,1 kg mjöl (en kartong sempers röda mjöl 900g räcker till degen, men sen behövs en del när man bakar ut det.)

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser gärna i bakmaskin. Degen blir ganska kladdig men brödet blir mjukt/ lite segt. Låt vila 5-10min.

Mjöla bordet och klicka ut en liten degbit med hjälp av två skedar. Rulla den i mjölet och kavla ut till en tunn rund ”cirkel”. Vänd i mjölet ett par ggr så den inte fastnar i bänken. Hetta upp en stekpanna (den ska vara torr Inge fett) lägg i degen med hjälp av två stelspadar och vänd när brödet börjar bli bubbligt ca 1min på varje sida. Under tiden den ena gräddas förbered nästa slipper pannan bli så het.

Det är mycket enklare än vad det kanske låter, men resultatet är såå gott!

 

Lycka till och smaklig måltid!

 

Ps: kan användas som tortilla bröd också.

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar