Semper spagetthi med aubergine och tomatröra

Posted on Nov 9, 2012
Ingredienslista

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 gram aubergine
  • 1 msk glutenfri sojasås
  • 1 burk konserverade krossade tomater
  • 250 gram plommontomater
  • 2 msk färsk timian/oregano/basilika eller torkade kryddor om det är det du har hemma:)
  • Svart peppar och salt om du önskar

Tillvägagångsätt

  • Hacka löken, vitlökarna och auberginen
  • Dela tomaten i 4 och ta bort innehållet, hacka
  • Stek lök och vitlök i oljan tills den blivit blank eller är genomstekt
  • Tillsätt auberginen och stek ca 5 minuter eller tills du ser att den mjuknat/skiftat färg, ha i vatten om det är väldigt torrt
  • Tillsätt sojasåsen och dom krossade tomaterna, låt småkoka under lock ca 20 minuter
  • Rör i plommontomaterna och kryddorna, låt det dra i ett par minuter så tomaterna blir varma
  • Nu kan du göra en sallad eller koka pasta medan röran får småkoka/puttra under lock

Tips!
Jag åt den här röran ihop med Semper Spagetthi som är en personlig favorit, men en bit bröd, makaroner eller annan pasta går givetvis utmärkt! Lycka till

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar