Saffransbröd i långpanna

Posted on Dec 12, 2012

saffranpannaIngredienser:

  • 150 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 påsar saffran
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 11-12 dl finax mjölmix

Till fyllningen:

  • 150 gram smör
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • 200 gram philadelphiaost
  • 1 ägg + pärlsocker

Gör så här:

  • Smält smöret, tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarmt.
  • Smula jästen och lös upp den i degvätskan. Tillsätt fiberhusken. Blanda i saffranet.
  • Låt svälla några minuter.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser.
  • Blanda väl i bakmaskin (Degen ska vara lös)
  • Smöra en långpanna ca 30×40 cm, går även bra med en något mindre. Häll i degen i formen och bre ut den jämnt.
  • Låt jäsa i 30 min under bakduk.
  • Gör en fyllning och spritsa ner den i degen efter jäsning.
  • Pensla med ett ägg och strö över pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen, i 225 grader i ca 15 min.
  • Ta ut plåten, låt svalna och skär sedan i rutor.

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar