Rostade grönsaker med hemlagat mostäcke

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 3 röda lökar
  • 6 cherrytomater
  • Tomtatpuree
  • Chilisås
  • Kryddor-torkad basilika, oregano, timjan, salt och peppar
  • 8 potatisar
  • ca 3 dl mjölk
  • Smör

Gör såhär:

Skala potatisarna om du önskar och koka dom i 20 minuter

Skala och pressa vitlöken, lägg i en kastrull med oljan

Skala morötterna och hacka i slantar, skär upp paprikan i stora bitar

Skala lökarna och dela dom i 2

Lägg i alla grönsaker (inte tomtaterna) i kastrullen med vitlök och rör om, häll sen upp allt på en plåt, in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter

Stek tomaterna i en stekpanna med kryddorna, lite olja, tomtatpuree och chilisås

Häll sen upp grönsakerna i en ugnssäker form och såsen över

Vispa (med elvisp) potatisarna med mjölk, smör, salt och peppar. Ha i en dl i taget tills du får den konsistensen du önskar, vispa tills det inte är några klumpar kvar och häll potatisen över grönsakerna, in i ugnen tills potatisen fått fin färg

Tips! Innan du vispar potatisarna är det smart att mosa dom med visparna så stänker det mindre-dessutom har jag alltid kastrullen i diskhon när jag vispar för att undvika potatis överallt. Du kan toppa hela rätten med riven ost om du önskar, själv är jag inget fan för smält ost i större mängder.

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar