Risotto con salsiccia

Posted on Aug 29, 2013

Ingredienser:

4 personer

  • 3 dl arborioris
  • 300 g salsiccia färsk
  • 7 dl vatten
  • 1 ½ st oxbuljongtärning
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 3 dl mörkt öl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl riven parmesanost

Gör såhär:

Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull.

Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk smör i en gryta. Häll på ölet och låt koka in. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Skär korven i slantar. Grovhacka persiljan, lägg undan lite till garnering. Stek korv och persilja i 1 msk smör i en stekpanna.

Blanda ner korv, persilja och ost i risotton och servera

0 likes

Comments

comments