Quinoa- och avokadosallad med rostade rotfrukter

Posted on Feb 3, 2013

Ingredienser för 4 personer: Quinoa-_och_avokadosallad_med_rostade_rotfrukter__ kopia

3 morötter
3 palsternackor
2 rödlökar
1-1 1/2 msk olja
salt och svartpeppar
2 dl quinoa
150 g haricots verts
2 avokado
2 msk citronjuice
3 msk olivolja
1 påse färsk spenat (à 65 g)

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°C.
Sätt in en plåt i ugnen.
Skala morötter, palsternackor och rödlök. Skär i bitar, palsternackorna lite större än morötterna och löken i klyftor. Blanda morötter och palsternackor med oljan, salt och peppar. Lägg allt på den heta plåten. Sätt in mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills allt är mjukt.
Rör om efter halva tiden och lägg i rödlöken. Ta ut grönsakerna och låt dem svalna något.
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa bönorna och koka dem tillsammans med quinoan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
Dela, kärna ur, gröp ur avokadon ur skalet och skär den i klyftor
Blanda rotfrukter med quinoa, bönor, avokado, citronsaft och olivolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
Servera med stekt bacon och bröd.
0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar