Quinoa med fikon, serrano och mozzarella

Posted on Jan 27, 2013

Ingredienser 4 personer: Quinoa kopia

2 dl quinoa, röd

250 g körsbärstomater

1 kruka basilika

4 st fikon, färska

125 g mozarella

150 g serranoskinka, tunna skivor

4 msk olivolja

2 mska balsamvinäger

1 tsk flingsalt

2 krm svartpeppar, nymald

 

Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

Halvera tomaterna. Grovhacka basilikan. Blanda quinoa med tomater och basilika på ett serveringfat.

Skär fikonen i klyftor. Låt osten rinna av och skär den i skivor. Lägg fikon, ost och skinka på ­salladen. Droppa över olja och vinäger. Strö på salt och peppar och servera.

Från: alltommat.se

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar