Goda och fiberrika Scones bakade på Durramjöl.

Glutenfria Scones

Glutenfria Scones

  • 1 dl Durramjöl
  • 1 dl Rismjöl
  • 1 msk Socker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Psylliumfröskal
  • 1 tsk Potatisfiber
  • 1 krm salt
  • 25 g Rumsvarmt smör
  • 5 dl Filmjölk

 

Gör såhär:

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör och filmjölk. Nyp ihop till en smet och forma till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Gör två korsande snitt över kakan och grädda i övre delen av ugnen. 230 grader ca 15-20 minuter, tills den fått fin färg. Precis som vanliga scones är denna som godast nybakad, till exempel serverad med färskost, marmelad och svart te.

 

Comments

comments

2 Comments

  1. Ingegerd Ekstam
    22 januari, 2013

    Var hittar man hasselnötsmjöl i butiker? Är det inte lika bra med rent havregryn som brukar finnas?

    Reply
  2. Tina
    9 mars, 2013

    Ingegerd: Risenta har hasselnötsmjöl, vilket jag hittade på ICA. Annars kan man ju köra nötterna i mixer och göra mjöl själv och spara några kronor. För bästa effekt kan man lägga dem i en plastpåse och skaka de mixade nötterna så blir de fluffigare och mer som malda nötter. För allra bästa effekt bör man nog blötlägga nötterna först några timmar så att gifterna i nötterna avlägsnas, innan de torkas i ugn på 100 grader.

    Reply

Lämna en kommentar