Ingredienser:

Glutenfria Grova frallor

Glutenfria Grova frallor

ca. 18 st

  • 3 dl durramjöl går även bra med rismjöl eller sojamjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 2 msk nyponskalsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1 dl mörk sirap

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en tom plåt längst ner.

Blanda alla torra ingredienser noga.

Blanda jäst, vatten och sirap. När jästen löst sig blandar du ner degvätskan i den torra balndningen och blandar väl.

Dela degen i 18 bitar och forma som frallor. Det bästa är att ha en bunke med vatten brevid sig när man jobbar. Doppa händera hela tiden så blir du inte kladdig och det blir lättare att forma dem.

Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och strö lite rismjöl över dem.

Låt jäsa i ca 30 minuter tills de börjar resa sig.

Sätt in bröden mitt i ugnen och häll samtidigt några matskedar vatten på den tomma varma plåten nederst (den du satte in tidigare). Sänk till 200 grader och grädda frallorna 30 – 40 minuter.

Rceptet kommer från den glutenfria bakboken Friendly bread.

 

Comments

comments