Klassisk BBQsås

Ingredienser: 

Glutenfria grillsåser

Glutenfria grillsåser

2,5 dl oxbuljong

0,5 dl dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

0,5 dl worcestershiresås

1 dl tomatpuré

0.5 msk hickory liquid smoke

1 tsk chilipulver

1 krm chiliflingor

0,5 dl farinsocker

0,5 dl strösocker

Gör såhär:

Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda 1-2 timmar tills den har tjocknat. Rör om ofta.

Servera såsen till grillmiddagen eller använd den att pensla på köttet mot slutet av grilltiden.

Kall Bearnaisesås

Ingredienser:

2 dl lätt créme fraiche

1 tsk torkad dragon

1 msk vitvinsvinäger

1 msk riven gul lök

1/2 dl hackad persilja

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Låt såsen stå och mogna en stund före servering.

 

Pebre, tomatsalsa med koriander

Ingredienser:

1 stor gul lök

5 medelstora tomater

1 rejäl bunt färsk koriander

salt och nymalen svartpeppar

Gör såhär:

Skala och hacka löken. Skär tomaterna i små bitar.

Hacka korianderbladen och mortla dem sedan i en stor mortel eller kör dem i en matberedare.

Blanda ihop alltsammans och smaksätt med salt och peppar.

Låt stå minst en timme.

 

Advocadosalsa

Ingredienser:

2 advocado i tärningar

1 dl hackad koriander

2 msk saft av lime eller citron

2 msk finhackad salladslök

4-5 droppar tabascosås eller 1/2 dl finhackad röd chili

salt och nymalen svartpeppar

Gör såhär:

Blanda advocado i kuber med koriander och lime- eller citronsaft.

Blanda i salladslöken.

Droppa i tabascon eller tillsätt den hackade chilin.

Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

 

Basilika Aiolisås

Ingredienser:

1 kruka Basilika

1/2 Chilifrukt

1 klyfta vitlök

3 msk majonäs

2 dl créme fraiche

0,5 tsk salt

Gör såhär:

Spar 3 blad basilika för garnering.

Blanda alla ingredienserna i en mixer. Kyl innan servering.

 

Comments

comments

Lämna en kommentar