Ingredienser:

Glutenfria Chocolatechip cookies sajt

Glutenfria Chocolatechip cookies sajt

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 200 gram smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 4,5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 6,5 dl ren glutenfri havre
  • 350 gram mörk choklad, grovhackad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.

Skär smöret i kuber och blanda det med hjälp av en gaffel med farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en annan skål.

Vispa äggen och blanda ner dem i smörblandningen tillsammans och havregrynen. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop med händerna. Blanda till sist ner den hackade chokladen.

Forma degen till en korv och låt vila i kylen ca. 30 minuter.

Ta fram degen och dela den i ca. 18 bitar som du lägger på en bakplåtsklädd plåt. Platta till dem något. Kakorna flyter ut en hel del under gräddningen.

Grädda i 8-12 minuter, tills kakorna har fina, knapriga kanter. Låt svalna på galler.

 

Comments

comments