Glutenfri Tårta á la Missisippi
Ingredienser:
- 100 g smält smör
- 2,5 dl Socker
- 1 dl rismjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 1 msk psylliumfröskal
- 0,5 tsk bakpulver
- 5 msk kakao
- 2 st ägg
- 2 dl hasselnötter (går att variera eller utesluta)
- Minimarshmallows eller vanliga klippta i mindre bitar. (se till att marshmallowsen är glutenfria)
Kolasås:
- 50 g smör
- 1,5 dl farinsocker
- 2 msk vatten
- 1 dl vispgrädde
Gör såhär:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke vänd försiktigt ihop allt till en smet och tillsätt nötterna (går att utesluta eller variera vid allergi). Häll över i en smord och bröad spring- eller pajform, gärna en mindre variant för en högre kaka.
Grädda i 180 grader ca 15 minuter, tills den knappt har stannat och fortfarande är kladdig i mitten. Ta ut den ur ugnen, tryck ned massor av marshmallows i kakan och sätt snabbt in i ugnen igen i ett par minuter, tills marshmallowsen smält lite.
Koka kolasåsen genom att värma smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar.
Ringla kolasåsen över kakan.
Låt kakan svalna, helst en natt i kylskåp och servera gärna med vispad grädde och bär. Kan nog inte bli godare än detta, och visst förtjänar mamma det bästa.