Glutenfri Tårta á la Missisippi

Ingredienser:

Glutenfri Morsdag tårta

Glutenfri Morsdag tårta

  • 100 g smält smör
  • 2,5 dl Socker
  • 1 dl rismjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 2 st ägg
  • 2 dl hasselnötter  (går att variera eller utesluta)
  • Minimarshmallows eller vanliga klippta i mindre bitar. (se till att marshmallowsen är glutenfria)

Kolasås:

  • 50 g smör
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde

Gör såhär:

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke vänd försiktigt ihop allt till en smet och tillsätt nötterna (går att utesluta eller variera vid allergi). Häll över i en smord och bröad spring- eller pajform, gärna en mindre variant för en högre kaka.

Grädda i 180 grader ca 15 minuter, tills den knappt har stannat och fortfarande är kladdig i mitten. Ta ut den ur ugnen, tryck ned massor av marshmallows i kakan och sätt snabbt in i ugnen igen i ett par minuter, tills marshmallowsen smält lite.

Koka kolasåsen genom att värma smör, socker och vatten på låg värme. Vispa i grädden och låt såsen sjuda tills den tjocknar.

Ringla kolasåsen över kakan.

Låt kakan svalna, helst en natt i kylskåp och servera gärna med vispad grädde och bär. Kan nog inte bli godare än detta, och visst förtjänar mamma det bästa.

 

Comments

comments