Glutenfri Pavlova med jordgubbar

Ett härligt bakverk som fått sitt namn efter den ryska balettdansösen Anna Pavlova är en tårta med grädde, lemoncurd och jordgubbar. För tankarna till en solig sommardag. Pavlovatårta är en riktigt härlig efterrätt.

Ingredienser:

Glutenfri Pavlovatårta

Glutenfri Pavlovatårta

  • 4 äggvitor
  • 1/2 krm salt
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • matfett till att smörja formen

Garnering:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 500 g jordgubbar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C.

Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.

Smörj en form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar). Bred ut smeten i formen. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timmer. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.

Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan.

Lägg tårtbotten på ett fat.

Vispa grädden och blanda med lemoncurd. Skölj och snoppa jordgubbarna och skiva dem eventuellt.

 

Garnera tårtan med grädde, jordgubbar

Comments

comments

Lämna en kommentar