Ingredienser:

Glutenfri Pastadeg

Glutenfri Pastadeg

  • 85 g majsmjöl
  • 50 g kikärtsmjöl
  • 15 g bovetemjöl
  • 85 g potatismjöl (eller maizenamjöl, men då blir pastan lite hårdare efter kokning)
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk vatten

Gör såhär:

Blanda ihop alla torra ingredienser, det här är viktigt framförallt för att fiberhusken suger upp vätska så otroligt fort och klumpar sig annars.

Tillsätt ägget och äggulorna, arbeta till en smulig deg antingen i maskin eller för hand. Jag körde degblandare med kakspaden.

Tillsätt olja och vatten och arbeta samman degen till en boll. Degen kan se smulig ut men om du nyper ihop den med fingrarna så ser du att den går ihop.

Plasta in degen och låt den vila, minst en timme.

Tag 1/3 av degen i taget och kavla ut den tunt med hjälp av majsmjöl.

Glutenfri pasta Maltagliati

Glutenfri pasta Maltagliati

Skär bitar lite kors och tvärs, då maltagliati betyder illa skuren.

Låt gärna pastan torka en aning innan den kokas.

Recept från Maria Blohm bakahemma.com

Comments

comments