Ingredienser:

Glutenfri Marängtårta

Glutenfri Marängtårta

Botten:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 12 dl strösocker
  • 5 st äggulor
  • 4 msk mjölk
  • 2 dl glutenfri mix
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

  • 5 st äggvitor
  • 12 dl strösocker
  • 50 g mandelspån
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150°.

Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget och rör sedan i mjölken.

Rör ner den glutenfria mixen blandat med bakpulver.

Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret.

Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30×40 cm. Strö på mandelspån.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.Dela den på mitten.

Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden.

Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.

Comments

comments