Ingredienser:

Glutenfri Äppelkaka

Glutenfri Äppelkaka

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 dl maizena
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 2-3 äpplen av valfri sort i klyftor
  • socker och kanel till garnering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med glutenfritt ströbröd.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Blanda alla de torra ingredienserna i en separat skål.

Blanda i smörblandningen och i ägg och sockerblandningen och rör sedan försiktigt ned de torra ingredienserna. Häll över smeten i den bröade formen och lägg i äppelklyftorna i fint mönster. Strö över ett tunt lager socker sedan ett lager kanel och efter det ett tunt lager socker igen.

Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter.

Comments

comments