Fria lanserar nya pizzor utan gluten, mjölk och laktos

2013-04-08 10:02

Glutenfri Pizza Fria

Glutenfri Pizza Fria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fria Bröd AB, som är marknadsledande i Skandinavien på djupfryst gluten- och mjölkfritt bröd, lanserar vecka 15 två nya, sensationella produkter: pizzor som är fria från gluten, mjölk och laktos. Margherita, som är vegansk med nötfri pesto och Prosciutto som är toppad med äkta skinka.

Pizzorna lanseras initialt på City Cross.

– Vi är mycket stolta över att lansera dessa fina produkter, säger Jeanine Holmgren, som är VD på Fria Bröd AB. Det finns en stor efterfrågan på gluten-, mjölk- och laktosfria pizzor och vi är glada över att kunna tillfredställa behovet hos de personer och familjer som bett oss ta fram dessa pizzor som hela familjen kan njuta av.

Utbildar om celiaki

Fria värnar om utbildning om celiaki och glutenintolerans. Bland annat erbjuder Fria utbildningsmaterial riktat till vårdpersonal samt till konsumenter och anhöriga som har celiaki eller glutenintolernas.

– Man kan ladda ned PDFer med olika broschyrer från vår hemsida samt titta på filmer om celiaki med Docent Anneli Ivarsson, berättar Jeanine Holmgren, bland annat den informativa broschyrern ”Celiaki” som innehåller praktisk information, recept och tips.

Familjeägt bolag

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda gluten- och mjölkfria bageriprodukter sedan 1996. Många konsumenter bedömmer smaken som ”lika gott som vanligt bröd”. Frias produkter kan avnjutas av hela familjen och inte bara av de som har celiaki eller mjölk- och laktosintolerans.

Fria i Europa

Lanseringen av Frias pizzor startar i Sverige, Finland och Norge. I nästa steg planeras lansering av pizzorna till fler länder.

– Vi upplever ett stort intresse för våra nya pizzor över hela Europa. Det ska bli roligt att få introducera pizzorna till den internationella marknaden, säger Jeanine Holmgren.

Internationella mässor

Fria ställer i vår och sommar ut på flera celiakimässor i Norden och Europa, bland annat på Keliakia, Tampere, Finland, Free From Food, Freiburg, Tyskland, Allergy & Free Free Show, London, England och AOECS (Association Of European Coeliac Societies), Amsterdam, Nederländerna.

Film om Fria från Allergy & Free From Show 2012:https://vimeo.com/54442383

Hemsida: http://www.fria.se

Facebook: http://www.facebook.com/FriaGlutenFreeFood

Twitter: http://www.twitter.com/FriaGlutenFree

Pinterest: http://www.pinterest.com/FriaGlutenFree

 

Fria Bröd AB är ett familjeägt bolag som utvecklar och tillverkar goda gluten- och mjölkfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är marknadsledande i Sverige och Norge inom glutenfritt bröd. Denna position har uppnåtts genom att produkterna håller en jämn och hög kvalitet.

Många konsumenter berömmer smaken som ”så gott som vanligt bröd”. Frias produkter kan avnjutas av hela familjen och inte bara av de som är gluteninoleranta.

Produktionen sker i garanterad gluten- och mjölkfri miljö med en egentillverkad mjölmix för att kunna erbjuda högsta säkerhet och bästa smak och konsistens. Alla bröd är bakade utifrån recept som tagits fram av egen personal.

Produkterna fryses direkt efter bakning för att bibehålla den nygräddade smaken och den fina konsistensen.

Råvaror och färdiga produkter kontrolleras kontinuerligt i bageri och laboratorium.

Frias gluten- och mjölkfria bröd finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Belgien, Nederländerna, Italien, Tyskland och Storbritannien.

 

 

ICA lanserar bröd, pasta och fikabröd – helt fria från gluten

ICA lanserar nu ett helt nytt sortiment av glutenfria produkter som är särskilt utformat för att passa hela familjen.     I
sortimentet ingår välsmakande varor som passar till såväl frukost som middag, och är fullvärdiga alternativ för den som inte tål gluten. ICA glutenfria produkter kopia

1 av 100 svenskar är glutenintolerant och särskilt vanligt är det bland barn och ungdomar, enligt Svenska Celiakiförbundet. Mörkertalet anses även vara stort. Under en vanlig dag stöter en glutenintolerant person på en mängd tillfällen där det är svårt att njuta av till exempel samma frukost, fika eller middag som ens vänner, familjemedlemmar eller kollegor.

Laktosfria varor har verkligen blommat upp de senaste åren, men så ser det inte riktigt ut när det gäller glutenfritt. Därför vill vi på ICA använda vår kunskap och vårt engagemang till att ta fram nya produkter som är fullgoda alternativ till vanlig pasta, bröd och fikabröd., säger Christina Karlsson, dietist och chef ICA Hälsa.

De produkter som nu lanseras är en del av en större satsning inom ICA Glutenfri.

ICA Glutenfri finns i butik nu och består av följande produkter, se produktblad för mer information.

  • Spaghetti, Casarecce och Fusilli
  • Brungräddat knäckebröd och Havreknäcke
  • Surdegstoast och Morotsbröd
  • Blåbärsmuffins

Produkterna:

Tre sorters pasta med olika smak och konsistens

  • ICA Glutenfri Spaghetti och Casarecce är en pasta tillverkad av 20 % rismjöl och 80 % majsmjöl
  • ICA Glutenfri Fusilli är tillverkad av 100 % majsmjöl
Bröd för alla smaker

  • ICA Glutenfri Brungräddat knäckebröd innehåller följande huvudingredienser: vetestärkelse, laktosfritt skummjölkpulver, sockerbetsfibrer och bovetemjöl
  • ICA Glutenfri Havreknäcke innehåller följande huvudingredienser: vetestärkelse, havremjöl, laktosfritt skummjölkpulver och sockerbetsfibrer
  • ICA Glutenfri Surdegstoast innehåller följande huvudingredienser: vatten, vetestärkelse, surdeg och Tapiokastärkelse. Surdegstoasten är fri från mjölkprotein
  • ICA Glutenfri Morotsbröd innehåller följande huvudingredienser: vatten, rapsolja, jäst, psylliumfröskal, mjölmix

Fikabröd

  • ICA Glutenfri Blåbärsmuffins innehåller följande huvudingredienser: rapsolja, socker, vetestärkelse och ägg. Blåbärsmuffinsen är fria från mjölkprotein

 

Comments

comments