Om oss Anna gluten

Glutenfrikost.se är en receptbank med moderna och fräscha recept för dig som är glutenintolerant eller som av hälsomässiga skäl har valt att äta glutenfritt. Tanken är att recepten ska underlätta övergången till glutenfri mat, hjälpa de som redan har diagnosen och inspirera till en varierande kost.

Ambitionen är, med receptbanken som grund, att utveckla glutenfrikost.se till en heltäckande sida där du enkelt kan hitta all information du söker på området glutenintolerans och celiaki men också om andra allergier (laktos-, veteprotein- och mjölkproteinallergi etc).

Tanken är att det ska finnas fakta för dig som är nydiagnostiserad, senaste forskningen, intervjuer, nyheter med mera. Målet är att bli störst i Sverige på glutenfritt och att sidan ska bli det självklara valet för dig som söker kunskap och vägledning om glutenfri kost.

Glutenfrikost.se finns i dag att följa i sociala medier, en kanal som ständigt växer. Planen är därför att intensifiera närvaron på facebook och twitter så att det fortsatt blir en givande och självklar mötesplats för kunskap, idéer och åsiktsutbyten.  Glutenfrikost.se vill bidra till att öka medvetenheten och insikten i vad det innebär att vara glutenintolerant i dag men också hur det är att leva med diagnosen.

Anna hackarGlutenfrikost.se övertogs våren 2013 av Anna Cardelius, tidigare produktchef för glutenfritt på Semper och som även arbetat för det glutenfria Bageriet Friends of Adam. Anna hade länge sett hur branschen, patienterna och vården saknade ett verktyg som var heltäckande, klargörande och lättillgängligt. Den starka efterfrågan från olika grupper i kombination med ökad uppmärksamhet från samhällets sida och ett starkt eget engagemang blev startskottet.

Anna Cardelius är i grunden kostvetare och själv mamma till ett barn med glutenintolerans. Hon känner ett personligt och gediget engagemang för frågor som handlar om glutenfri mat. Anna har över åren byggt upp ett stort kontaktnät inom både vården och näringslivet.

Comments

comments