Ny glutenfri Våffelmix från Ewalie

Ewalie lanserar glutenfri Våffelmix till Våffeldagen den 25 mars. Ekologisk, glutenfri och med lågt GI. Passar både som förrätt med kaviar, gräddfil och lök eller som dessert med bär och grädde. http://www.ewalie.se/sv/hem.html

Läkare varnar för självtester

Det blir allt vanligare med så kallade självtest för diverse åkommor och sjukdomar, men nu varnas det för att använda dem. Apoteket till exempel har en hel uppsjö av olika varianter och man försöker få folk att köpa genom påkostade reklamkampanjer. Olyckligt, menar kritiker inom sjukvården som befarar att folk på detta sätt ställer sina egna diagnoser i stället för att uppsöka läkare.

Se klipp från TV 4. Klicka här.

Brödfestival på Historiska museet – ”Stockholms bästa semla” utses av bageribranschen Steffo kopia

2013-01-23

Helgen den 2-3 februari öppnas portarna till ”Alla tiders bröd” på Historiska museet – en festival med bröd, bakning och inspiration i fokus. Här finns chans att se proffs livebaka, provsmaka, grädda vikingabröd och baka småkakor, möta medlemmar i bagarlandslaget och lära om brödets historia. På lördag den 2 februari utses ”Stockholms bästa semla” i ett test som arrangerars av Stockholms bagare och konditorer tillsammans med Historiska museet.

Även glutenfritt bröd kommer att vara representerat.

Läs hela pressmeddelandet

Nu lanseras brödboken Friendly Bread för den som vill baka gluten-, & vetefritt Friendlybread

2013-01-20

Att kunna baka glutenfritt bröd som är gott och saftigt är inte svårt – bara man får lite hjälp på traven. Karin Moberg och Oscar
Målevik delar här med sig av sina bästa recept och ger många smarta tips. I sin bok bjuder de på 49 bakverk. Vad sägs om tomatbröd, solros- och havrebröd eller delikatessknäcke? Kanske smulpaj eller kanelbullar? Till festen finns kladdkaka, mandelkaka eller chokladmoussetårta  med hallonpannacotta.

Läs hela pressmeddelandet.

 

Pressmeddelande från Ving:                                                                                                                           Ving inför intoleransambassadörer på sina egna Sunwing Family Resorts

2013-01-15

Ungefär 15 procent av Sveriges befolkning har någon form av matöverkänslighet. Det kan vara allergi, celiakilaktosintolerans eller någon annan överkänslighet mot födoämnen. För att möta deras behov inför nu Ving ambassadörer inom matintolernas på sina egna familjehotell Sunwing Family Resorts, för att skapa trygghet för matallergiker och matintoleranta som är på semester.

Läs hela pressmeddelandet.

Comments

comments