Nötkakor

Posted on Nov 9, 2012

Ingredienser: 200 g hasselnötkärnor
1.5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 st ägg
Garnering:
50 g hasselnötkärnor

Gör så här:

Gör gärna dessa kakor i matberedare för minsta ansträngning. I matberedare: Häll nötter, socker och potatismjöl och kör tills nötterna är fint hackade. Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre för då kan man ha sönder äggtrådarna).

(Utan matberedare: Hacka hasselnötterna fint och blanda med socker, potatismjöl och ägg. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.)

Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Tryck i en nöt i mitten av varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8 minuter. Låt svalna.

Av Robin Johansson

0 likes

Comments

comments

2 Comments

  1. Ingrid
    9 november, 2012

    Detta recept låter verkligen gott! Blir nog lite bakning imorgon

    Reply
  2. Bosse
    13 november, 2012

    Ingrid, jag håller med dig fullständigt.Dock så la jag två nöter i kakan och mhm vad gott det blev!

    Reply

Lämna en kommentar