Vackra och goda tårtor utan gluten!

Posted on Sep 30, 2013

Jessica Frej och Maria Blohm bjuder på glutenfri tårtinspiration i tv4 Nyhetsmorgon. Vackra, goda och naturligt glutenfria tårtor från appen Cook&Bake glutenfree.

Tvärtemot vad många kanske tror så är det ofta bättre att baka med glutenfria mjöler istället för det traditionella vetemjölet, när man bakar tårtor.

Vetemjöl innehåller två proteiner som tillsammans bildar glutentrådar, vilket gör degen eller smeten seg. Detta vill man undvika när man bakar tårtor, därför är glutenfritt optimalt då det ger lätta och luftiga tårtor.

Att använda sig av naturligt glutenfria råvaror som majs, bovete, potatis och ris, gör resultatet bättre på flera sätt, kontistensen på tårtorna blir perfekt och det är väldigt enkelt att baka med glutenfria mjölsorter.

Tårtorna är så goda att du kan bjuda på dem till alla! Idag är det många människor som väljer att äta glutenfritt trots att de inte har diagnosen celiaki. Anledningarna till att man väljer att äta glutenfritt är till stor del för att många känner att de får en bättre hälsa med en glutenfri livsstil.

Alla recept innehåller råvaror som är enkla att få tag i, du kan köpa dem i vanliga livsmedelsbutiker och många av oss har nog redan en del av de naturligt glutenfria mjölerna i skåpet, såsom maizena och potatismjöl.

Se inslaget här!

Här hittar du recepten på de fantastiska tårtorna!

Glutenfri Morotskaka

Glutenfri Morotskaka

 

 

 

 

 

Comments

comments