Utan gluten och sånt på Bak- & Chokladfestivalen

Posted on Jun 17, 2014

Jessica Frej och Maria Blohm är författare till boken ”Nytt Bröd – baka gott utan gluten”, som kom ut september 2013, och som nu har sålts i 12 000 exemplar samt översätts till 6 språk. Boken innehåller recept på naturligt glutenfria bröd, så goda att alla vill äta dem. Uppföljaren ”Nytt fikabröd” lanseras 7:e augusti i år. Massor med goda, glutenfria och söta recept utlovas i den.

Jessica Frej och Maria Blohm

Jessica Frej och Maria Blohm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jessica och Maria jobbar på ytterligare två glutenfria böcker som kommer under 2015. De brinner för att skapa glutenfria recept som ger hemmabagaren bakverk och bröd som är precis lika goda som originalen. Målet är att det ska vara lika inspirerande och härligt att äta utan gluten som med. Intresset för glutenfri kost ökar, och att fler och fler företag erbjuder nya glutenfria produkter av bra kvalité. Nu vill Maria och Jessica samla alla dessa företag på ett och samma ställe, och skapa en inspirerande mötesplats för alla som lever ett liv utan gluten.

I höst kommer Jessica och Maria i samarbete med Stockholmsmässan att skapa en glutenfri mässa, som kommer att vara en del av Bak- & Choklad- festivalen. En inspirerande plats där man möts, umgås och träffar likasinnade. När besökarna lämnar mässan är målet att de lärt sig många nya saker, fått prova på nya gluten-, mjölk- och laktosfria produkter, och också fått tips om hur man bakar allergivänligt som blir så gott att alla vill äta det.

På köksscenen inspirerar duktiga kockar, bagare och kok- samt hälsoinspiratörer som hjälper dig att äta både gott och nyttigt. Visionen är att skapa en mässa som är kvalitativ och lätt att upptäcka. Därför är mässan en del av en större mässa, Bak- och Chokladfesti- valen med ungefär 42 000 besökare.

Boka in 2-5 oktober 2014 redan nu! 

Comments

comments