Två glutenfria nyheter i mjölhyllan från Risenta

Posted on Okt 12, 2015

Risenta lanserar två glutenfria mjölsorter: durra och teff. Båda mjölerna ger ett smakrikt, saftigt Glutenfritt mjöloch naturligt glutenfritt bröd.

Det fullkomligt jäser över i de glutenfria degbunkarna runt om i Sverige just nu. Rubriker, tidningar, bloggar och nyhetsinslag vittnar alla om samma sak, nu är vi nyfikna på bakning utan det traditionella vetemjölet. Både allergier, hälsorön och influenser från andra bakkulturer driver den här utvecklingen och Risenta är inte sena att svara på efterfrågan.

Durra är ett naturligt glutenfritt sädesslag som idag är ett av världens mest använda med ursprung i Afrika. Durra mals till ett smakrikt fullkornsmjöl, som är både mineral- och fiberrikt. Durramjölets användningsområden och bakegenskaper påminner om att baka med havremjöl, men givetvis skiljer sig smaken åt.

Teff är också ett naturligt glutenfritt sädesslag med sina rötter i Etiopien. Mjölet är mycket näringsrikt och har ett lågt glykemiskt index (GI). Teff går bra att byta ut i recept med vetemjöl till bakning och matlagning, ersätt 1 dl vetemjöl mot 0,75 dl teff.

Durramjölet och Teffmjölet kommer ut i butik v.42

Förpackningarna innehåller 400 g och har ett rek. pris på 34,90:-

Comments

comments