”Sockerdrömmen” – glutenfri magi i köket

Posted on Okt 1, 2013

Vem säger att guldkant på tillvaron bara är för dem utan allergier? Sockerdrömmen 2 kopia

”Sockerdrömmen” är en ny glutenfri bakbok med recept utan gluten för alla.

Kliv in i Linda Klintefjords värld och låt dig inspireras av färgglada och vackert pyntade, underbart välsmakade godsaker för alla utan allergier – och de med glutenintolerans.

Du kommer att hitta frukostfrallor och den godaste kavringen. Det finns muffins och det finns semlor. Sen finns det även det där lilla extra. Vad sägs om citron och lakritscheesecake, chokladkaka med rödvin, kakor med matchate eller lavendelkakor?! Fler exempel på recept från boken är: Makroner (utan mandel), Cheesecake med matchate, Rosenbladssirap, Havrecookies med vit choklad och blåbär, Lingonkavring och Brödpinnar till Picknic-korgen.

Det finns också ett helt avsnitt om dekoration och enkelt pynt för att göra kakorna och världen lite vackrare.

Boken innehåller ett 70-tal recept: Småkakor, mjuka kakor och pajer, efterrätter och konfekt, tårtor och dekorering, bröd och bullar, tips och trix.

”Vi har alltid älskat att pyssla i köket båda två, min man och jag. Jag med min gammelmorfar, bagaren, som förebild och Micke – ja, jag brukar ibland skämtsamt säga att han skulle bli en bättre hemmafru än vad jag skulle bli.

Men så kom då den där hösteftermiddagen, jag minns den väl. Min man öppnade brevet med provresultatet och jag såg i hans ögon hur hans värld föll i spillror runt honom.

Glutenintolerans…

Får vi nöja oss med smaklösa köpekakor och fryst bröd nu?

Där och då grodde fröet till det du håller i handen. Mina recept, mina samlade erfarenheter, tips och idéer. Min väg mot väldoftande, hembakta och alldeles underbara bakverk. De flesta recept har jag själv skrivit helt från grunden, några är omarbetade gåvor från vänner och ytterligare några har grunden i min älskade mors receptsamling.

Jag är mycket noga med att poängtera att mina bakverk inte är det glutenfria alternativet. De är för alla – även den gluten-intolerante.”

 

Comments

comments