Semper lanserar glutenfritt lantgårdsbröd utan vetestärkelse

Posted on Sep 21, 2014

Sempers Lantgårdsbröd är ett nytt glutenfritt bröd som är bakat utan vetestärkelse. Den innehåller naturligt näringsrika mjöl av durra och nyponskal. Äpple ger brödet fibrer och gör det till ett saftigt och klassiskt mjukt bröd.

Glutenfritt Lantgårdsbröd Semper

Glutenfritt Lantgårdsbröd Semper

 

 

 

 

 

Glutenfri vetestärkelse är en vanlig ingrediens i glutenfria livsmedel som till exempel bröd. En del glutenintoleranta är dock överkänsliga även mot glutenfri vetestärkelse. Därför har Semper tagit fram ett nytt bröd som är naturligt fritt från gluten och vetestärkelse.

Sempers nya Lantgårdsbröd är bakat på mjöl av durra och nyponskal. Durra kallas också för Sorghum och är en gräsart som räknas som det femte sädesslaget. Det är naturligt glutenfritt och används med fördel i bakning.

– Durra är en av de senaste trenderna för innovativa glutenfria livsmedel. Det här brödet har också en klassisk svensk smak av kummin och anis som många efterfrågar, berättar Johannes Lindgren, produktchef för Semper Glutenfritt.

Ingredienser: Vatten, majsstärkelse, rismjöl, durramjöl (8%), modifierade tapiokastärkelse, potatismjöl, modifierade majsstärkelse, veg. olja (raps, palm), socker, äppelfiber, jäst, förtjockningsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa, xantangummi), nyponskalmjöl (1%), salt, kryddor/krydderier (kummin, anis), äppelekstrakt, emulgeringsmedelc (monoglycerider av veg. fettsyror).

Sempers Lantgårdsbröd är ett fryst bröd och kostar cirka 34,90 kronor i butik.

Källa: My Newsdesk

Comments

comments