Saltå Kvarn lanserar ekologiskt rismjöl för glutenfria bröd och bakverk

Posted on Jun 25, 2015

Saltå Kvarn utökar sitt glutenfria sortiment med rismjöl i två varianter, siktat rismjöl och fullkornsrismjöl. Rismjöl är naturligt fritt från gluten och har en neutral smak. Det lämpar sig väl till bakning av bröd och bakverk samt till våfflor, paj och pannkakor.

Glutenfritt Rismjöl Saltå

Glutenfritt Rismjöl Saltå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Vår risleverantör i Italien odlar ris på ett klimatsmart sätt och månar alltid om högsta kvalitet. Vi har haft ett gott samarbete under många år och därför är det extra roligt att vi nu har möjlighet att sälja deras rismjöl, säger Sara Herza, inköpschef på Saltå Kvarn.

Saltå Kvarns rismjöl kommer från ekologiska odlingar i regionen Lombardien i norra Italien. Området är vida känt för sin mat- och vinkultur och här har man odlat ris i generationer.

Saltå Rismjöl siktat är en blandning av rundkornigt ris av sorterna Bahilla och Selino. Endast den innersta kärnan av riskornet mals.

Saltå Rismjöl fullkorn är en blandning av rundkornigt ris av sorterna Bahilla och Selino. Hela riskornet ingår i mjölet.

Saltå Rismjöl siktat och Saltå Rismjöl fullkorn är särnär- och KRAV-märkta. De finns till försäljning i Saltå Kvarns egna butiker. Priset är ca 32 kr för 400 g.

Rismjölspannkakor med stekt äpple och kanel

Rismjöl är ypperligt att välja till glutenfria pannkakor. Stärkelsen i mjölet gör att pannkakorna håller ihop bra. Dessutom blir de väldigt goda!

Rismjöl fullkorn 1,25 dl
Rismjöl siktat 1,25 dl
Salt 0,5 tsk
Vaniljpulver 1 krm
Mjölk 4 dl
Ägg 6 st
Kokosolja till stekning
Äpple 1 st
Smör
Kanel
Turkisk yoghurt

Blanda rismjöl, salt och vaniljpulver i en bunke. Vispa ner mjölken. Knäck i äggen och vispa ihop allt till en smet. Värm oljan i en pannkakslagg eller stekpanna och stek fina pannkakor.

Skär äpplet i bitar. Stek det i smöret, pudra över lite kanel. Toppa de färdiga pannkakorna med äppelfräset och en klick turkisk yoghurt.

Comments

comments