Risenta lanserar glutenfri Bönpasta!

Posted on Aug 11, 2014

Risenta lanserar tre sorters pasta enbart gjord av ekologiska bönor. Bönpastan är glutenfri, proteinrik, fiberrik och har även ett lågt GI-värde. De tre sorterna är fettuccine och spaghetti gjord på gula sojabönor samt fettuccine gjord på gröna sojabönor.

Risentas bönpasta är en helt ny produkt som kombinerar de bästa egenskaperna från både bönor och pasta. Förutom hög proteinhalt, högt fiberinnehåll och lågt GI har bönpastan ett lågt kolhydratinnehåll med långsamma kolhydrater vilket ger en lång mättnadskänsla. Bönpastan är helt ekologisk, har en liknande konsistens som färsk pasta och smaken kan liknas vid ”vanlig” pasta.

– Bönpastan har flera bra hälsosamma egenskaper i kombination med smak och likhet med pasta. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en god produkt med naturligt innehåll som alla konsumenter kan äta. Vi hoppas att vår nya bönpasta ska göra det möjligt för alla att njuta av en god pastarätt tillsammans, oavsett allergi eller kosthållning, berättar Lisa Tagesson, Marknadsansvarig på Risenta.

Risentas bönpasta lanseras i dagligvaruhandeln i vecka 33 och kostar cirka 30 kronor för 1 paket, 200 gram (4 portioner).

Glutenfri Bönpasta från Risenta

Glutenfri Bönpasta från Risenta

Comments

comments