Premiär för tidningen Baka Glutenfritt

Posted on Feb 18, 2015

Imorgon kommer helt nya Baka Glutenfritt ut i butik. Det är en tidning med bara glutenfria recept på bakverk och matbröd. Baka Glutenfritt

Antalet glutenintoleranta i Sverige ökar och dessutom väljer många bort gluten i kosten av andra skäl. Tidningen Baka Glutenfritt riktar sig till båda grupperna. Den innehåller närmare 50 recept men också tips för hur du lyckas med glutenfri bakning, en stor mjölguide samt intervjuer med hemmabagare och bakboksförfattare som gjort glutenfri bakning till sin livsstil.

– Varför ska man försaka allt gott, när man har celiaki, när det går att baka glutenfria alternativ som smakar fantastiskt? säger Eva Nordlinder, chefredaktör och ansvarig utgivare för Baka Glutenfritt.

Länge har de som velat äta glutenfria matbröd och bakverk varit utelämnade till bleka och torra bullar men den tiden är nu över.

– Det är viktigt att personer med celiaki inte ska behöva känna sig utanför. Glutenfria bakverk kan alla äta, men glutenintoleranta kan inte äta alla bakverk, säger Eva Nordlinder.

Baka Glutenfritt är en specialtidning från tidningen Hembakat, som är Sveriges största baktidning. Den ges ut av LRF Media. Vill du beställa ett exemplar av Baka Glutenfritt, gå till www.tidningenhembakat.se/webbshop.

Comments

comments