Nytt glutenfritt bröd på McDonalds

Posted on Sep 10, 2013

McDonalds servera från och med idag sitt nya, glutenfria bröd på alla sina restauranger. Brödet fick gott betyg av Celiakiförbundets testpatrull i våras och ansågs allmänt vara en rejält uppryckning från det tidigare brödet. Det nya brödet är gjort på risstärkelse istället för som tidigare på vetestärkelse. Perfekt för de som inte tål vetestärkelse och de som är veteproteinallergiker.

Glutenfri Mc Donaldsburgare

Glutenfri Mc Donaldsburgare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Det nya brödet är godare och saftigare och har bättre konsistens jämfört med våra tidigare glutenfria bröd. Vi har gjort ett omfattande arbete för att även våra glutenintoleranta och glutenallergiska gäster ska kunna njuta av en riktigt god burgare och jag hoppas att de ska bli nöjda, säger Patrik Holm-Thisner, kvalitets- och inköpsdirektör på

McDonald’s.McDonald’s glutenfria bröd innehåller följande:

Ingredienser:
Rismjöl, vatten, majsstärkelse, modifierad tapiokastärkelse, socker, rapsolja, sesamfrön, jäst, salt, förtjockningsmedel: hydroxipropylmetylcellulosa; guarkärnmjöl, psyllium, bambufibrer, emulgeringsmedel: mono- och diglycerider av fettsyror.

Allergiinformation:
Sesamfrön

 

Comments

comments