Nya glutenfria produkter på svenska marknaden!

Posted on Nov 18, 2014

Da Carla lanserar nyttig och glutenfri mat på svenska marknaden. Allt serverat med en stor portion amore – för livet måste vara gott att leva.

Glutenfria Tortilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För några veckor sedan snubblade jag på något nytt i den glutenfria hyllan i min lokala butik. Glutenfria Tortillabröd med fullkornsmjöl av durra, ris, bovete, hirs teff, quinoa och amarant. Gissa om jag blev glad och gissa om jag köpte ett paket?? Det var gott och det gick att vika och rulla!

Da Carla lanserar ett hundratal noga utvalda produkter som är fiberrika, proteinrika och snåla på både kolhydrater, transfetter och socker. Merparten är ekologiska, många är helt glutenfria.

Sortiment och produkter

I sortiment finns i huvudsak tre produktlinjer: glutenfri mat, proteinrik mat för dig som tränar mycket och ett sockerfritt och nyttigt sortiment, särskilt anpassat för små magar.

  • Glutenfritt: havregrynsgröt, boveteflingor och ekologisk pasta i flera varianter. Tortillabröd utan varken gluten, soja eller ägg.
  • Proteinrikt: gröt med tillsatta proteiner, proteindrycker med kokosvatten och proteinbars.
  • Sockerfritt och nyttigt: ekologiska juicer och saft sötad med stevia. Nyttiga chips nästan helt utan transfetter gjorda av quinoa, linser och hummus.

Snart i din affär

Först ut på marknaden är Da Carlas glutenfria sortiment – för vem kan leva utan god italiensk pasta? Da Carlas glutenfria produkter hittar du hos Ica och Coop.

Mamman bakom konceptet

Da Carla är grundat av Carla Angelini Hägg, en mat- och träningsintresserad mamma med en fot i Sverige och hjärtat i Italien. En mamma som vill bjuda på god och hälsosam vardagsmat till barnen och hela familjen. Och nu även till glutenallergiker, träningsfantaster och hälsoentusiaster och till dig som tänker på vad du stoppar i dig. För tutti alltså, för dig som älskar livet och vill äta både gott och näringsrikt.

Glutenfria Produkter:

Glutenfria Tortillabröd:

Glutenfria Tortilla da Carla

Glutenfria Tortilla da Carla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser: vatten, 20 % fullkornsmjöl (durra, brunt ris, bovete, hirs, teff, quinoa och amaranthmjöl), potatismjöl, majs och tapioka stärkelse, vitt rismjöl, surdeg (fermenterad quinoa, majs och rismjöl), förtjockningsmedel (cellulosa, xantangummi, guarkärnmjöl), psyllium, husk, ärtprotein, jäst, salt, socker, rapsolja, askorbinsyra, natriumbikarbonat, monokalciumfosfat,  citron-, äpple- och vinsyra, konserveringsmedel (sorbinsyra).

Näringsvärde 100 g:
Energi Kj (1000)
Energi kcal (237)
Protein 5,8 g
Kolhydrat 42,6 g (varav sockerarter 9,2 g)
Fett 2,8 g (varav mättad fett 0,9 g)
Fiber 9,4 g

252 g, 6-pack (6 x 42 g). Färdig att äta men är goda att värma ugnen, stekpannan eller i mikron i 15 sekunder. Fukta gärna tortillan med lite vatten innan uppvärmning.

Finns att köpa hos:
Coop artikelnummer: 47976

Glutenfri Pasta:

Ekologisk glutenfri pasta da Carla

Ekologisk glutenfri pasta da Carla

 

 

 

 

 

 

God italiensk pasta kan vara både ekologisk och glutenfri. Pastan innehåller inte stärkelse och är inte heller genmodifierad (GMO). Från och med vecka 42 finns dessa tre varianter på Coop:

  • Spaghetti – fyra sädesslag, 400 g
  • Fusilli – fyra sädesslag, 340 g
  • Penne – fullkornsris, 340 g

Glutenfri gröt:

Glutenfri gröt da Carla

Glutenfri gröt da Carla

 

 

 

 

 

Nu kan du kickstarta dagen med en god glutenfri snabbgröt som dessutom inte innehåller vete. Gröten är fiberrik med mättat fett som håller dig mätt, länge. Funkar också bra som mellanmål före träning. Tillsätt bara kokande vatten så är gröten klar på två minuter. Gröten finns i två smaker och både som smarta portionsförpackningarna och i storpack. Den säljs på Ica från och vecka vecka 42. I sortimentet ingår större förpackningar av gröt/müsli och boveteflingor.

Glutenfri Limpa:

Glutenfri Limpa da Carla

Glutenfri Limpa da Carla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser: Vatten, majsstärkelse, tapiokastärkelse, potatisstärkelse, torkat äggvita, vitt ris mjöl, bovetemjöl, riskli, förtjockningsmedel: xantangummi, jäst, cellulosa, surdeg (fermented quinoa och rismjöl), psyllium, salt, rapsolja , ärtprotein, agar agar, kaliumsorbat, Förtjockningsmedel: guargummi, Hydroxipropylmetylcellulosa, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra, bakpulver: natriumbikarbonat.

Innehåll: 400g

Näringsvärde 100 g:

Energi Kj (842)
Energi kcal (200)
Protein 9 g
Kolhydrat 33 g (varav sockerarter 0,9 g)
Fett 1,5 g (varav mättad fett 0,34 g)
Fiber 9,2 g

Finns att köpa hos: Den här varan finns ännu så länge inte att köpa i butik

FRYST

Fri från: vete, gluten, mjölk. Innehåller ägg. Låg fett – Hög fiber

 

För mer information och för att se mer produkter från da Carla besök deras hemsida: dacarla.se

 

 

 

Comments

comments