Ny glutenfri Knäckemix med surdeg från Risenta

Posted on Mar 9, 2015

Det jäser och gräddas för fullt i media, hemmabakning har blivit en livsstil och nu söker många nya Glutenfri Knäckemix alternativa sätt att baka. Det är inte bara glutenintolleranta som letar alternativ till vetemjöl – dieter, internationella bakinfluenser och nyfikenhet på nya smaker styr också många mot specialmjölshyllan.

Glutenfria tidningar, bakböcker och specialiserade bloggar har blivit allt populärare, och det påverkar såklart utbudet av produkter i butik. Nu lanserar Risenta en Surdegsknäckemix som kompletterar den populära Fröknäckemixen. Den nya bakmixen är naturligt glutenfri, lätt att baka ut och har god smak av surdeg, fröer och kärnor.

Knäckebrödmixen med surdeg rörs ihop, bakas ut och gräddas hemma i den egna ugnen. Mixen innehåller surdeg gjord på rismjöl som är naturligt fritt från gluten. Dessutom har majs-, ris- och bovetemjöl, pumpa- och solroskärnor blandats ner. Kärnorna ger ett krispigt knäcke, linfrön ger extra fiber och psylliumhusk gör mixen lätt och smidig att baka ut.

Ett paket innehåller 420 g och räcker till två plåtar. Knäcket går fint att smaksätta med exempelvis kummin, fänkålsfrö, anis eller rosmarin. För en ännu vackrare yta, toppa med lite extra med valfria fröer och kärnor innan du gräddar.

Surdegsknäcke bakmix finns i butik från v. 11

Mixen är glutenfri och märkt med Celakiförbundets symbol för glutenfritt (ett överkorsat ax)

  • Rek.pris: 37,50:-

Comments

comments