Ny glutenfri butik ”Senza Glutine” i Stockholm!

Posted on Jan 16, 2014
Den 20 januari öppnar en helt ny och helt glutenfri butik i Stockholm ”Senza Glutine”! Butiken

Senza Glutine

Senza Glutine

är belägen på Lars Forsells gata 28 på Kungsholmen. De har även en webshop där du handlar enkelt och smidigt.
Senza Glutines öppetider är måndag – fredag kl 10-18 och lördagar kl 10-15. Vill du besöka butiken innan dess går det bra att ringa  0708-989004 eller mejla till info@senzaglutine.se. Webshopen är narturligtvis öppen dygnet runt!

Idén bakom Senza Glutine  väcktes hösten 2012 då ägarinnan flyttade till Italien för att studera och upptäckte vilket fantastiskt utbud de fanns av glutenfria produkter som fanns där. Såhär beskriver hon om sin underbara upptäckt: ”Döm om min förvåning när jag kom till Italien, det var som om himmelriket öppnade sig för mig. Oavsett vad för typ av produkt du sökte så fanns det – glutenfritt.  Jag har aldrig tidigare skådat så många olika sorters kakor, bröd, flingor och inte minst alla pastasorter samt frysta färdiga rätter. Rätter som jag tidigare bara kunnat drömma om att äta. Mitt uppdrag i Italien gick snabbt från att vara en flitig student till att ägna mig åt att prova igenom allt det fantastiska som erbjöds – och verkligen njuta!  Allt smakade så gudomligt gott och du kunde inte ana på vare sig smak, konsistens eller utseende att det du åt var glutenfritt. Pasta ska smaka pasta och inget annat!Det var underbart att allt var så lättillgängligt, jag behövde inte känna mig annorlunda eller till besvär. Jag behövde inte heller avstå från en massa goda saker, jag kunde spontant njuta av produkter av hög kvalitet precis som alla andra. Produkter som också var bra för mig! Jag började fundera på hur det kommer sig att vi i Sverige, som är det land med flest diagnostiserade glutenintoleranta i världen, har ett så otroligt tråkigt och smalt utbud av glutenfria produkter. För mig är det alla allergikers och hälsomedvetnas rättighet att kunna äta och njuta av goda och hälsosamma produkter. Oavsett om valet att äta glutenfri kost beror på födoämnesallergi eller ett medvetet och personligt val, ska det inte utgöra ett hinder.”

Senza Glutine introducerar nya välsmakande produkter på den svenska marknaden. De har valt att samarbeta med ett antal Italienska producenter samt några handplockade leverantörer från övriga delar av världen. Självklart finns även några av de för oss redan välbekanta svenska märken också att tillgå.

För att underlätta för konsumenten har de valt att samla allt på ett och samma ställe. Skapat en butik fylld med enbart glutenfria produkter av alla slag. En majoritet av varorna är naturligt fria från gluten och en del även mjölkfria, laktosfria samt lämpade för diabetiker.

Oavsett om du väljer att besöka butiken eller webshopen kan du känna dig helt trygg i att de produkter du väljer är bra för dig och ditt välbefinnande. Här har man inte tummat på vare sig smak eller kvalitet.

Webbutiken: http://senzaglutine.tictail.com

Kontakt: info@senzaglutine.se

 

 

Comments

comments