Ny glutenfri bakbok: Nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blohm utkommer 6 sep

Posted on Aug 14, 2013

Nytt bröd är en bok full av helt nya recept på underbart smakrika och hållbara bröd – bakade helt utan gluten. Recepten är baserade på enbart rena råvaror utan mjölmixer.

Nytt bröd glutenfritt

Glutenfria produkter uppfattas av många som generellt mer hälsosamma och i USA äter nästan en femtedel av befolkningen glutenfritt utan att faktiskt lida av celiaki.

Nytt bröd bakas bröden med kall degvätska, små mängder jäst och långa viltider för extra god smak, precis som i hantverksbageriet. Ingredienserna vägs i gram istället för att mätas upp i deciliter, vilket gör det lättare att lyckas med bakningen.

Råvarorna som används har ett naturligt fiber- protein- och kolhydratinnehåll helt utan tillsatser. Näringsvärden finns framräknade till samtliga brödrecept.

Bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl är bara några av många alternativ till våra traditionella sädesslag vete, råg och korn. Därmed öppnar sig oanade möjligheter både för glutenintoleranta som har tröttnat på trist och smuligt köpebröd och för nyfikna hemmabagare som vill prova någonting
nytt. Alla råvaror i boken är lätta att få tag i och säljs i de flesta vanliga livsmedelsbutiker.

Jessica Frej medverkade i Sveriges Mästerkock 2011, har varit programledare för ”Mitt Kök” i TV4 och frilansar som matskribent. Maria Blohm har skapat kurskonceptet ”Bageritekniker för hemmabagare” och leder även ”Bakakademin”.

Foto Filippa Tredal

För mer information, kontakt med författarna och recexbeställningar, kontakta Tiina Nevala, PR- och informationsansvarig Forma Books,tiina.nevala@formabooks.se 08-728 24 14.

Comments

comments