Ny Bakbok ”Glutenfritt – gott och enkelt”

Posted on Maj 28, 2015

Glutenfritt – gott och enkelt , är lika mycket en receptbok som en inspirationsbok och en källa till kunskap om celiaki och glutenfri bakning.

Den innehåller allt jag hade önskat själv när jag fick min diagnos. Boken är en genväg till luftigt, saftigt och hållbart bröd utan gluten, säger författaren Margareta Elding-Pontén

Glutenfritt-gott och enkelt

Glutenfritt-gott och enkelt

Nu kommer den kompletta kokboken om glutenfri bakning som även innehåller information om gluten och celiaki, ordlista, omvandlingstabeller och annan fakta som man behöver för att nå målet – gott, luftigt och saftig bröd med fin form och lång hållbarhet.

Margareta Elding-Pontén, författaren bakom boken, fick själv sin celiakidiagnos för tio år sedan. Det tog många misslyckade bak innan hon lyckades med sitt första riktigt goda matbröd. Hon är doktor i kemi och saknade både goda recept och fakta i ämnet. I boken har hon 70 recept på bröd, bullar, kakor, kex, pizzor, pajer och frukostflingor.

– Det är faktiskt enkelt att baka glutenfritt om man vet hur man ska göra. Att få celiaki ska inte behöva betyda att man får sluta äta gott, säger hon.

Gluten är en viktig beståndsdel i matbröd. Vid glutenfri bakning beter sig degen annorlunda och det behövs lösningar för att hålla kvar luften och vattnet i brödet så att det inte blir platt och torrt. I boken Glutenfritt – gott och enkelt förklaras grundligt vad celiaki innebär, vad som behövs för att baka, vad som är skillnaden på att baka med och utan gluten och vad olika termer innebär.

– Det är en fantastiskt välgjord bok som är både grundlig och inspirerande. Margareta Elding-Pontén ger alla förutsättningar för att fler ska hitta genvägar till glutenfri bakning; kunskap i ämnet, lusten till brödet och ett inspirerande språk, säger Olle Hed, förläggare på Jure Förlag.

Om boken Glutenfritt – gott och enkelt

Författare             Margareta Elding-Pontén

Fotograf               Hans Björck

Formgivare           Tina Selander

Förslag                 Jure Förlag

Utgivningsdag      Den 25 sept 2014

Pris                       Ca 260 kr

Här hittar du boken!

Här hittar du recept från boken!

Comments

comments