Glutenfria Mjöler från Kungsörnen!

Posted on Mar 19, 2014

Kungsörnen lanserar 100 % glutenfria nyheter bovete-, majs- och mandelmjöl, tre mjöler för alla som älskar att baka och experimentera i köket, inte bara glutenintoleranta. Glutenfritt Bovetemjöl Kungsörnen

Just nu råder det en stark glutenfri trend och allt fler upptäcker den goda smaken och variationen som glutenfria produkter erbjuder. Nu finns tre 100 % naturligt glutenfria mjöler från Kungsörnen på bakhyllan – bovete-, majs- och mandelmjöl som passar alla som älskar att baka. Allt fler som inte är överkänsliga mot gluten har under de senaste åren börjat utesluta gluten ur kosten. I London har det under det senaste året öppnat flera helt glutenfria restauranger och i Sverige har försäljningen av glutenfria produkter ökat med 20 procent under senaste fyra åren, enligt branschorganisationen Livsmedelsföretagen.

Jessica Frej och Maria Blohm inspirerar till glutenfri bakning

Jessica Frej och Blohm är två passionerade glutenfria bakexperter som nyligen lanserade bakboken ”Nytt Bröd – baka gott utan gluten”. Här är deras bästa glutenfria baktips:
– Glutenfria bröd behöver svalna helt innan man skär i dem, i gengäld så håller de sig mjuka och saftiga längre än bröd bakat på vetemjöl.
– Alla kan baka med Kungsörnens glutenfria bovete-, mandel- och majsmjöl. Det enda man behöver göra är att följa recepten till punkt och pricka, och vara noga med att använda rätt ingredienser. Det säkraste och enklaste sättet att lyckas är att investera i en digital hushållsvåg, med viktmått istället för mängdmått säkerställer du ett lyckat resultat varje gång du bakar. Att baka glutenfritt är lite annorlunda mot traditionell bakning men det är varken svårare eller krångligare, det är bara ett nytt och spännande sätt att baka på!

Kungsörnen Bovetemjöl, 450 g 

Bovetemjölet tillverkas av fröet från bovete som inte är ett sädesslag utan räknas som en ört och är ett naturligt glutenfritt mjöl med högt näringsinnehåll. Bovete är rikt på protein och mineraler, och innehåller alla åtta essentiella aminosyror. Det innehåller dessutom zink och B-vitamin. Bovete har en karaktäristisk, lite bitter smak, och lämpar sig särskilt till brödbak pajer och pannkakor. Två klassiska recept där bovete ingår är ryska bliniers och franska galetter. Cirkapris, 22,90 kr

Kungsörnen Majsmjöl, 350 g

Ett naturligt glutenfritt mjöl med len och mild majssmak. Mjölet är tillverkat av hela, torkade majskorn som har malts till ett mjöl. Kungsörnens majsmjöl passar utmärkt att använda till bakning av bröd och bakverk med sydamerikanska smaker, exempelvis tortillas eller majsbullar. Ger även en mild och söt majssmak till pannkakor, knäckebröd och en fluffig konsistens till mjuka kakor. Majsmjölet ger en fin gul färg åt bakverket. Cirkapris, 13,90 kr

 
Kungsörnen Mandelmjöl, 250 g

Ett naturligt glutenfritt mjöl bestående av blancherade och finmalda mandlar som ger saftiga bakverk med en nötaktig smak. Ett mycket näringsrikt mjöl med hög andel hälsosamma fetter och proteiner. Fungerar särskilt bra till söta bakverk som macarons, pajer och muffins. Kan ersätta delar av vetemjöl vid bakning för att addera en nötaktig touch och extra saftighet till bakverket. Det går utmärkt att använda mandelmjölet i stället för mandelmassa. Cirkapris, 35,90 kr
Kungsörnen Bovetemjöl, Majsmjöl och Mandelmjöl finns i dagligvaruhandeln från vecka 11.
Via länken nedan hittar du produktbilder och receptbilder. Se även receptblad som innehåller recept på Kungsörnens Cheesecake med hallon och nougat, majsscones, mandelkakor med tranbär och hasselnötter och frallor med pumpakärnor och aprikoser.

Comments

comments