Gluten nära stoppa tennisens världsetta!

Posted on Sep 1, 2013

I sin nya bok ”Serva för att vinna” slår tennisens världsetta Novak Djokovic ett slag för glutenfri diet. – Utan den hade jag inte varit där jag är, säger Djokovic som idag möter portgisen Joao Souosa i US Opens tredje omgång.

Novac Djokovic hade, till för två år sedan, ofta andningsproblem och kramp i långa matcher. Han drabbades ofta av trötthet ochNovak Djokovic kunde inte fullfölja sina matcher vilket mötte kritik bland motståndarna. Djokovic kämpade hårt för att övervinna symtomen.

Hur mycket han än ökade mängden konditionsträning bestod problemen. En dag träffade han läkaren och nutritionisten Igor Cetojevic som konstaterade att Djokovic hade en form av glutenintolerans. – Ja la om kosten helt och märkte snabbt att jag mådde mycket bättre, säger 26-åringen som inför säsongen 2011 förvandlades från topptennisens vekling till ett fysiskt praktexemplar.

Nu tar Djokovic med sig egen mat till restaurangerna där kockarna får anvisning om hur den ska lagas till. – Jag saknar pizza. Visst, det finns glutenfria pizzor men det är bara att medge att de inte smakar lika bra som ”riktiga”, säger Djokovic.

Källa: Svenska Dagbladet, 20130901

Läs mer om Djokovics diet här!

Comments

comments