Bubbies äntligen i Sverige!

Posted on Maj 31, 2014

Bubbies är en gräddglass av högsta kvalitet omgiven av sötad och smaksatt rispasta, kallad mochi. Glassen tillverkas på Hawaii och kommer i ett flertal aptitretande smaker.

Bubbies

Bubbies

 

 

 

 

 

 

 

Bubbies är äntligen i Sverige. Vad är då Bubbies då? Från början var det Keith Robbins som flyttat från New York till Hawaii där han testade olika lösningar om hur han kunde göra en egen glass i sin nyöppnade glassbar. Efter att ha studerat näringslära experimenterade han med olika ingredienser och olika typer av smakkombinationer. Formen för hans innovation föddes. En krämig super-premium glass som är omsluten av ett lager med sötat rismjöl = A Bubbie of happiness!

Bubbies är ett välkänt varumärke i stora delar av USA och serveras bland annat på trendiga restauranger i Las Vegas. Glassen har även uppmärksammats av Oprah Winfrey som kallade den ”en delikat boll som gör glass till fingerfood.” Nu har mochiglassen som tillverkas av det Hawaiianska företaget Bubbies letat sig hela vägen till oss i Norden.

Den sötade rispastan mochi är en välkänd ingrediens i det Japanska köket. Mochi äts året runt i Japan, men framför allt av tradition vid det japanska nyåret. I form av mochiglass har rispastan spridits över världen och på Hawaii är det ett välkänt inslag på öns många glassbarer.

Sedan starten med Bubbies Ice Cream har mycket hänt – Keith Robbins glassbar expanderar ständigt sin tillverkning och försäljning bara öka. Export till USA och nu har alltså Bubbies, eller Mochi ice cream som den också kallas, funnit sin väg även till Sverige.

”Målet är att alla svenskar skall kunna njuta av denna premiumglass med vetskap om att den är gjord av kvalitetsingredienser. Men framför allt skall man njuta av en Bubbies för att den är så himmelskt god.”

Läs mer här!

Comments

comments