Bak- & Chokladfestivalen följer trenden och utökar med bakning

Posted on Sep 8, 2014

Efter förra årets succépremiär av Chokladfestivalen på Stockholmsmässan har Bak- & Chokladfestivalen utökats med fler utställare och en avdelning om bakning. Nytt för i år är ”Utan gluten och sånt”, en plats där man kan träffa likasinnade, prova helt glutenfria produkter och bli inspirerad att äta både nyttigt och gott.

Jessica Frej och Maria Blohm

Jessica Frej och Maria Blohm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakning är hetare än någonsin i Sverige. Över två och en halv miljoner svenskar har bakning som hobby. Att bakning ligger i tiden märks inte minst på att fler och fler kvartersbagerier öppnar, att antalet teveprogram om bakning ökar samt explosionen av bakbloggar på nätet. Därför lanseras tidigare Chokladfestivalen under nya namnet Bak- & Chokladfestivalen, med ett stort inslag av bakning under årets festival. För att möta det stora antalet besökare och maximera upplevelsen, har Stockholmsmässan nästan fördubblat ytan för utställarna samt breddat gångarna.

Intresset för glutenfria produkter har ökat kraftigt på senare år. Nytt för i år är ”Utan gluten och sånt”, som är en egen avdelning under Bak- & Chokladfestivalen. Det är ett samarbete mellan Stockholmsmässan och författarna Jessica Frej och Maria Blohm som har skrivit böckerna ”Nytt bröd – baka gott utan gluten”, som kom ut hösten 2013, samt ”Nytt fikabröd” som utkom i augusti i år. Böckerna innehåller recept på naturligt glutenfria bröd, och passar både glutenallergiker och andra.

– Vi vill skapa en inspirerande mötesplats för alla som lever ett liv utan gluten och sånt. Vårt mål är att det ska vara lika inspirerande och härligt att äta utan gluten som med, menar Jessica Frej och Maria Blohm.

I Baklabbet kan besökarna själva baka glutenfritt under ledning av proffsbagare, bland annat Jessica och Maria.

– När besökarna lämnar mässan är målet att de lärt sig många nya saker, fått prova på nya glutenfria produkter, men också fått tips om hur man bakar allergivänligt som blir så gott att alla vill äta det, fortsätter Jessica och Maria.

Nytt under årets Bak- & Chokladfestival är möjligheten till vinprovning hos vinutställarna. Ett glas och 5 dryckeskuponger köpes för 100kr och sedan provar man med fördel kombinationen vin och choklad.

Biljetter till Bak- och Chokladfestivalen går att köpa online och blir då 20 kr billigare, förutom att du slipper köa. Dessutom lottas fina priser ut bland de som köper biljetter online.

För mer information, kontakta Erik Westerlund, Bak- & Chokladfestivalen:
Tel: 08-749 44 23
Email: erik.westerlund@stockholmsmassan.se

Chokladfestivalen arrangerades för första gången på Stockholmsmässan i oktober 2013. Då lockade man tillsammans med Hem & Villa-mässan över 42 000 besökare varav cirka 33 000 besökte Chokladfestivalen. Den nya Bak- & Chokladfestivalen går av stapeln den 2-5 oktober 2014. Festivalen går parallellt med mässorna Hem & Villa och UnderBara Barn.

 

Comments

comments