Naturligt glutenfria Mandeltoppar

Posted on Mar 31, 2015

Ingredienser: Glutenfria Mandeltoppar kopia

  • 2 äggvitor
  • 70 g marsipan eller mandelmassa
  • 1 msk rårörsocker
  • 2 rivna bittermandlar  samt eller några droppar mandelessens (kan uteslutas)
  • 3 dl mandelmjöl ICA
  • 1/2 dl Maizena majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver eller 1/2 tsk bikarbonat

Gör såhär:

Riv marsipanen, eller mandelmassan fint på rivjärn och vispa upp det med äggvitorna (och sockret) tills det smält ihop. Det ska inte bli tjockt.

Rör ner mjölerna blandat med bakpulver och bittermandel.

Låt allt svälla ca 10 minuter och lägg smeten i spritspåse.

Spritsa små mini toppar på oljat (mandelolja) bakplåtspapper, 2 plåtar.

Grädda i 150 grader varmlufts ugn i ca 15 minuter Byt ev. plats på plåtarna och ta ut dem när de har lite färg. Kolla mot slutet.

 

Receptet kommer från Ambrosias glutenfria!

 

0 likes

Comments

comments