Naturligt glutenfria Lussebullar

Posted on Dec 3, 2013

Ingredienser:

Glutenfria lussekatter

Glutenfria lussekatter

  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1/2 dl fiberhusk,
  • 1 dl durramjöl
  • 1 dl havremjöl (ren havre/glutenfri havre)
  • 2 dl mager kvarg
  • 75 gr smör
  • 5 dl mjölk,
  • 1/2 tsk salt
  • 1- 1/5 dl socker
  • 2 pkt torräst
  • 2 pkt saffran

Gör såhär:

Stöt två påsar saffran med en sockerbit i en mortel.

Smält smöret och blanda i mjölken, låt allt bli 3 fingervarmt.

Jag använder torrjäst – följ anvisningen på förpackningen.

Tillsätt degspadet till de torra ingredienserna och blanda i det stötta saffranet. Blanda i kesellan. Blanda ihop till en mycket lös deg och låt jäsa i ca 45 minuter.

Tag upp degen och forma degen till lussekatter. Lägg dem på bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite strösocker om du vill.

Grädda i ca 10 minuter i 225 grader.

 

Receptet kommer från bloggen Wakandas kitchen!

 

1 likes

Comments

comments