Mustig skaldjursoppa med fylld Smördegspirog

Posted on Jan 27, 2013

Ingredienser: Skaldjurssoppa
(till 4 personer

4 dl skaldjursfond*
1 dl mjölk*
2 dl grädde*
1 hackad charlottenlök
1 tsk tomatpuré
0,5 g saffran
120 g räkor utan skal
200 g färsk bladspenat
150 g Fria Smördeg
60 g ricottaost*
Smör att steka i*
Salt och peppar
Ägg att pensla med

*Receptet innehåller laktos och mjölkprotein. Använd laktosfritt
eller mjölkfritt alternativ till mjölk, grädde, smör och ricottaost
om så önskas. OBS: kontrollera innehåll i skaldjursfond.

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.

Fräs lök lätt i smöret och rör i tomatpuré och saffran så att smakerna frigörs.

Tillsätt fonden, låt koka samman.

Tillsätt mjölk och grädde, koka samman till en mustig soppa.

Kavla ut Smördegen till ca 2-3 mm tjocklek och stansa ut fyra rundlar (ca. 10 cm i diameter)

Fräs spenaten lätt i smör och låt svalna.

Lägg spenaten på smördegsrundeln, lägg på ricottaost.

Vik ihop, förslut och pensla med ägg

Grädda i ugnen i 200 grader tills Smördegen fått en gyllenbrun färg.

Fördela räkorna i fyra soppskålar.

Skumma den rykande varma soppan med stavmixer och häll den sedan i tallrikarna

Garnera med en klick vispad grädde och färska örter.

Servera Smördegspirogen nygräddad på portionstallrik.

Från: Fria

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar