Mor Celias Glutenfria Kryddkaka

Posted on Aug 23, 2013

Ingredienser:

Glutenfri Äppelkaka

Glutenfri Äppelkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl björksocker
  • 4 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 tsk fiberhusk
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 2 kr nymalen kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl yoghurt

Vispa ägg och björksocker fluffigt i en bunke.

Blanda torra ingr. så det fördelar sig bra och
rör ner i äggsmeten.

Smält smör och ljumma yoghurten i häll sedan över till resten av smeten och rör.

Häll den färdigblandade smeten i en kakform smörad och strödd med tex rismjöl eller majsmjöl.

Grädda ca 50- 60 min i 175 grader på nedre falsen i vanlig ugn.

Låt gärna kakan stå ett dygn eller många timmar så den hinner ”landa”.
Naturligt vis kan man ju laborera med smaksättning som med en vanlig sockerkaka.

0 likes

Comments

comments