Mjölkfri Hallon- och mangocréme samt Mangoglass

Posted on Maj 20, 2014

Hallon- och mangocréme

Mjölkfri Hallon och Mangocreme

Mjölkfri Hallon och Mangocreme

Ingredienser:

4 port

  • 2 msk cashewsmör
  • 200 g frysta hallorn
  • 200 g fryst mango
  • 1 1/2 msk honung

Gör såhär:

Mixa alla ingredienser tålmodigt i en matberedare eller med stavmixer. Det är gott med strödadlar och hackade rostade hasselnötter som topping.

Mangoglass

Ingredienser:

4 portioner

1 dl naturella cashewnötter (eller 1/2 advocado)

250 g fryst mango

lite kokande vatten

Gör såhär:

Mixa nötterna eller advocadon med mangon. Tillsätt lite kokande vatten medan du kör om du vill ha mjukglasskonsistens. ät direkt!

 

Receptet kommer från ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk” av Ulrika Hoffer.

 

 

 

0 likes

Comments

comments