Glutenfria Mintmaränger

Posted on Okt 4, 2012

Dom här små hjärtana är himmelska! Det går ju att variera stort med både smaksättning och utseende genom att variera i oljor och spritsteknik eller kanske karamellfärg för att piffa till dom lite extra.
Jag använde pepparmynta droppar som smaksättare som jag köpte på Panduro.
Men det finns också i välsorterade matvarubutiker.

Ingredienser:

  • 4 st ekologiska äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 msk färsk citronsaft
  • 5-10 droppar pepparmynta
  • 60 % mörk choklad till pynt (valfritt)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 130 grader

Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en bunke som du sen kan ha över vattenbad-rostfri, emalj eller värmetåligt glaskärl

Sätt bunken över ett vattenbad, vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader

Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat

Vispa ner pepparmyntadropparna i smeten

Spritsa ut marängerna på bakplåtspapper i valfri fasong

Grädda i mitten av ugnen i 35–40 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

Lycka till

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar