Majsgratäng

Posted on Okt 14, 2012

En matig majsgratäng som kan göras på många olika sätt. Servera med din favoritsallad och du har en underbar middag.

 

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • 400- 500g Blandfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 Grillad Kyckling el 3 kycklingfiléer
  • Russin (Kan uteslutas)
  • Oliver (Kan uteslutas)
  • 3 ägg
  • 4-5 (beror på hur stor ugnsform) burkar Majskorn
  • Strösocker

Gör så här:

  • Hacka lök och fräs det tillsammans med blandfärsen, russin och oliver. Salta och peppra.
  • Koka under tiden äggen och ev kycklingfilén om inte du har färdiggrillad kyckling.
  • Lägg köttfärsblandningen i en ugnsform. Dela äggen och dela kycklingen i bitar och lägg ovanpå.
  • Mixa majsen med lite av vätskan som kommer från burken. Häll över så hela köttfärsen och formen täcks. Strö på lite socker över hela gratängen.
  • Grädda i ugn i ca 200 grader tills majsen är gyllenbrun.
  • Servera med din favoritsallad.

OBS!

Istället för majs kan du göra potatismos. Barnens favorit!

Av Patricia

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar